Ankerstangens rolle

2024-05-07

Ankerstanger en stangsystemstruktur forstærket af sten og jord. Gennem den langsgående trækkraft af ankerstangslegemet overvindes den mangel, at klippens og jordmassens trækkapacitet er langt lavere end trykkapaciteten.


På overfladen ser det ud til at begrænse adskillelsen af ​​sten- og jordlegemer fra den oprindelige krop.

Fra et makroperspektiv øger det sammenhængen mellem klippen og jordmassen.

Fra et mekanisk synspunkt forbedrer ankerstangen hovedsageligt kohæsionen C og den indre friktionsvinkel φ af den omgivende stenmasse.


I det væsentlige er ankerbolten placeret i klippe- og jordlegemet og danner et nyt kompleks med klippe- og jordlegemet. Ankerstængerne i dette kompleks er nøglen til at løse den omgivende stenmasses lave trækkapacitet. Som et resultat er bæreevnen af ​​selve klippen og jorden væsentligt forbedret.


Ankerstængerer den mest basale komponent i tunnelstøtte i moderne underjordiske mineminer. De binder tunnelens omgivende sten sammen, så selve den omgivende sten støtter sig selv.


Ankerstængerbruges nu ikke kun i miner, men også i ingeniørteknologi til aktivt at forstærke skråninger, tunneller, dæmninger osv.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy